Visita centros educativos. Programa Jafudà Cresques.

DECLARACIÓ  JAFUDÀ CRESQUES  DE L’OBSERVATORI ASTRONÒMIC DE MALLORCA

 

En el seu 25è aniversari, l’Observatori Astronòmic de Mallorca vol donar la màxima prioritat a la Divulgació Científica i a les Ciències de l’Espai, Astronomia, Astrofísica i Astronàutica, amb preferència absoluta als centres educatius de Balears.

Fa 25 anys l’Observatori Astronòmic de Mallorca junt amb el Govern Balear va editar el primer material didàctic de divulgació de les Ciències de l’Espai (les recordades maletes grogues), supervisat i dirigit pels professors D. Celso Calviño i D. Pau Bibiloni, i ja es va disposar d’un petit planetari inflable amb un mini-projector Goto cedit per l’Obra Social de La Caixa.
Ara, l’Observatori Astronòmic de Mallorca, gràcies al suport del Consell de Mallorca, gaudeix d’un sistema de planetari combinat analògic i digital, amb una cúpula amb capacitat per a 100 places, a més de les instal·lacions annexes d’observatoris didàctics.

Segons dades de la Fundación Española de Ciencia y Tecnología (FECyT), l’interès de la societat per l’Univers i les Ciències de l’Espai s’ha incrementat fins a un 40% en els darrers anys, la qual cosa està provocant en els actuals i futurs estudiants noves vocacions en totes les branques de la ciència i la tecnologia, amb el conseqüent progrés qualitatiu de la nostra societat.

Als darrers anys al nostre país hem patit un greu i constant descens en el suport de les institucions a les activitats, projectes i centres relacionats amb la ciència en tots els àmbits. Molts centres educatius ens manifestaven el seu interès per visitar l’Observatori Astronòmic de Mallorca, però no podien degut a les constants limitacions econòmiques. Una experiència, el proppassat curs escolar amb l’institut Jafudà Cresques de Palma, ens va donar inspiració i forces per fer la present declaració d’un programa de suport als centres educatius de Balears.

Per tot això, l’Observatori Astronòmic de Mallorca (OAM), dóna accés lliure als Centres Educatius de Balears a las visites guiades a l’Observatori i Planetari de Mallorca, d’acord a un Calendari de Reserves ajustat al curs dels centres educatius. Per tant es suprimeix la tarifa actual de visites escolars, i es demana als centres i associacions de mares i pares una aportació de 3€ per alumne, per tal d’afrontar en lo possible, les despeses lligades a les activitats.

Els centres educatius gaudiran de projeccions científiques al planetari, disposaran de telescopis tant a cel obert com a cúpules, disposaran via web de material didàctic de suport: planisferis, rellotges de Sol, mapes de la Lluna, a més de tallers de meteorits i cursets d’astronomia.
Les reserves, exclusivament per al centres educatius de Balears, es poden fer ja seguint el següent enllaç:

>> Pica per a reserves de centres educatius <<

 

Finalment, l’Observatori Astronòmic de Mallorca (OAM), demana a totes les institucions;  Govern, Consell i Obres Socials de les entitats financeres, el seu suport i responsabilitat, a l’esforç sense ànim de lucre, per part de l’equip humà de l’Observatori Astronòmic, amb una tasca que te com únic objectiu el be comú de la nostra societat.

9 de Setembre de 2015

Més informació o concertar dates fora de la programació ofertada: correu-e: oamreservas@gmail.com Tels.: 649997752 / 635651025


 

Els joves del Jafudà Cresques van inaugurar el cicle de visites escolars. S’ho passaren d’allò més bé i els agradà molt l’activitat

Los comentarios están cerrados